Heb je een Wajong-uitkering en heb je een vraag die je niet aan UWV hebt gesteld of je hebt er nog geen duidelijk antwoord op gekregen? Wil je meer weten over wat je wel en niet kan met deze uitkering? Ferry en Emiel vragen het aan UWV.

Via de website vraaghetuwv.nl kunnen mensen met een Wajong-uitkering vragen stellen. Deze website en de uiteindelijke podcast zijn een initiatief van Ferry Molenaar en Emiel Cornelisse, twee enthousiaste zelfstandig ondernemers, die vanuit Wajong zijn begonnen. Vragen waar ze zelf geen duidelijk antwoord op kregen vormen de basis voor de site en podcast.

Ferry en Emiel zijn op geen enkele wijze verbonden aan UWV.

Toegevoegde bestanden

Emiel en Ferry gaven eerder een interview voor Radio509, een radiozender die zich focust op mensen die blind of slechtziend zijn.

Wie zijn Ferry en Emiel?

Wij zijn Ferry Molenaar en Emiel Cornelisse, ondernemers met een visuele beperking. Wij zitten zelf ook in een Wajong-regeling. Voordat we onze bedrijven begonnen, zaten we met veel vragen over de gevolgen van het ondernemen voor de regeling en de uitkering.

In onze zoektocht naar antwoorden dachten we dat er waarschijnlijk meer mensen zijn die vragen hebben over hun uitkering. Denk aan vragen over:

  • Werken naast je uitkering: Betaald of vrijwillig.
  • Op vakantie gaan.
  • Wat zijn gevolgen van het overstappen naar een andere Wajong-regeling?
  • Hoe vraag je arbeidsvoorzieningen aan?
  • En hoe worden aanvragen voor voorzieningen eigenlijk beoordeeld?

In een nieuwe podcastserie willen we op zoek naar antwoorden bij UWV. Maar daar hebben we jouw vraag voor nodig. Wij selecteren de meest gestelde vragen en leggen deze voor aan UWV. Heb jij een vraag over je Wajong-regeling? Stel hem dan via het formulier op de site. Je kunt maximaal drie vragen stellen. Bij iedere vraag kun je een toelichting geven. Probeer je vraag zo goed mogelijk toe te lichten.

Over de Wajong

Wajong staat voor ‘Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten’. Wajong is een inkomensvoorziening voor mensen die vóór hun 30e jaar een ziekte of een beperking kregen waardoor ze niet of slechts gedeeltelijk kunnen werken. In 2021 hadden ruim 243.000* mensen een Wajong-uitkering.

* Cijfers afkomstig van het Nederlands Jeugdinstituut